Onze droom is dat iedere ouder 
zijn eigen opvoedexpert wordt

zelf relaxed opvoeden

Wie zijn wij

Edith en Birgit, twee zussen met een gemeenschappelijke passie: geluk voor ieder kind en hun ouders. Beiden kindertherapeut en in die rol al  15 jaar aan het werk met ouder en kind. De zussen aan het woord ‘Kinderen hebben ons laten zien dat zij de veranderingen in hun leven kunnen doorvoeren als hun ouders ook meebewegen. Ouders staan aan de basis van ieder kind. Als je als ouder inzicht hebt in je kind en in jezelf, wordt opvoeden eenvoudig’.

Zelf hebben we ervaren dat jarenlange zelfontwikkeling ons veel brengt in het leven. We kennen onze eigen patronen en weten wat ons raakt. Zo buigen we makkelijker mee met wat we op ons pad zien. Gaat bij ons dan alles perfect? Natuurlijk niet, een gelukkig leven kent naast hoogtepunten ook uitdagingen en verdrietige momenten. 

Door zelfontwikkeling kunnen we hier echter makkelijker mee omgaan.In contact met ieder, uniek kind zijn we niet bezig met onze eigen triggers/patronen, maar kunnen we 'bij het kind blijven'. We horen en zien wat het kind vertelt, ook met zijn gedrag. De taal van het kind goed begrijpen zorgt voor verbinding en creatieve oplossingen, zodat het kind kan komen tot verandering en ontwikkeling.

Waarom deze passie? Uit liefde willen we de wereld een beetje mooier maken, meer geluk voor iedereen in het gezin. Onze kennis en ervaringen delen, omdat we weten dat het leven van jou en je kind lichter wordt. We willen geen ouders die afhankelijk worden van onze tips, maar ouders die het zelf kunnen, zónder ons. Daarom gaan we (veel) verder dan alleen het geven van opvoedtips.

Zussen

Het samenwerken als zussen gaat ons makkelijk af, onze basis is dezelfde. Onze passie en gedrevenheid delen we. Ondanks dezelfde opvoeding zijn we heel verschillend. 

Ons verleden heeft ons gevormd tot diegene die we nu zijn. De plek in het gezin en je temperament bepalen hoe je de opvoeding hebt ervaren.Zo hebben wij hele andere belevingen bij gebeurtenissen die in ons gezin hebben plaatsgevonden. 

Nog steeds kunnen we ons hierover verbazen. Birgit kreeg als jongste in het gezin meer privileges, waar Edith als oudste meer verantwoordelijkheden en taken had te doen.
  
Dit soort gezinspatronen sluipen er vaak langzaam in, je hebt dat als ouder niet altijd door. 

De zussen genieten al een tijd van hun samenwerking, als tieners gaven ze al samen bijles wiskunde. 

Moederschap

Birgit heeft 3 kinderen (11, 14 en 15 jaar), die telkens een andere benadering vragen, omdat niet alleen de ontwikkeling, maar ook hun unieke karakter dat vraagt. In bepaalde periodes waren de dalen diep en was het flink puzzelen wat er nodig was om verder te groeien. 

Birgit: ”Niet alleen mijn kinderen maar ook ik moest groeien als moeder en ik groei nog steeds. Door zelfontwikkeling sta ik rustiger in het moederschap en kan ik makkelijker overzien wat mijn kinderen nodig hebben. 

Iedereen heeft een mening over opvoeden. Ik leerde om bij mezelf te blijven. Mijn eigen normen en waarden vormden mijn waarheid en die draag ik uit naar mijn kinderen. Wat een rust en vrijheid geeft dit! Omdat ik autonomer in het moederschap sta, zie ik dat mijn kinderen met zelfvertrouwen in het leven staan”.

Birgit: “Het opvoeden van je kinderen is geen trucje wat je kan leren, het is een pad van zelfontwikkeling voor jou, je partner en je kind(eren)”.

Onze eigen verhalen

Bekijk het persoonlijke verhaal van Birgit. Ontdek haar eigen ontwikkelingsproces in het opvoeden en waarom dit werk haar passie is geworden.
Bekijk het persoonlijke verhaal van Edith. Ontdek haar passie om samen met ouders het verschil te maken voor hun kind. 

Wat ouders zeggen

Moeder 
dochter 6 jaar en zoon 11 jaar
Ik gun iedereen een Edith en Birgit. Niet alleen mijn kind wordt gezien, ook ik heb mezelf leren kennen. Er is veel meer rust gekomen in ons gezin.
Sandra 
dochter 11 jaar en zoon 13 jaar
Gelukkig Kind laat met hun boeken ouders ook ervaren wat al goed gaat in de opvoeding. Zo ben je meer bereid om te lezen wat je nog kan verbeteren.
Ilse
dochter 5 jaar
We wisten geen raad meer met haar boosheid en dachten dat wij er nooit uit zouden komen. Toch was de oplossing eenvoudiger dan we dachten. De boosheid verdween als sneeuw voor de zon. Wat we bleven zien was onze temperamentvolle dochter.
Moeder
dochter 2 jaar
Ook al praat mijn kind nog niet, van Gelukkig Kind heb ik geleerd hoe ik kan communiceren zonder woorden. Ik begrijp haar beter en ik heb een vrolijker kind in huis.
Moeder
zoon 9 jaar en zoon 12 jaar
Gelukkig Kind leert je anders kijken naar het probleem van je kind. Ik zie om mij heen veel vriendinnen worstelen met hun kinderen en adviseer iedereen Gelukkig Kind. 
Bianca
zoon 9 jaar en dochter 12 jaar
Wat een verademing is, dat ik ontdekt heb hoe ik de rust in mezelf kan vinden. De verbinding met de kinderen lijkt dan haast automatisch te gaan. 
Moeder
dochter 17 jaar
De verandering bij onze dochter is echt ongelofelijk… Ze is echt zó anders deze toetsweek dan de vorige. Ze zit er veel rustiger in, zoekt creatief naar oplossingen en de grote paniek is weg. WOW!!!

Ga je mee jouw gezinsgeluk vinden?

Go...

Om de droom van Gelukkig Kind waar te maken helpen wij ouders hun opvoeding te herijken en een fundament te bouwen voor blijvende groei. 

Een gezin functioneert als er (zelf)vertrouwen is. Als de grenzen duidelijk worden aangeven en nageleefd. En als er ruimte is voor een veilige ontwikkeling. Iedere ouder geeft deze basis vervolgens op zijn eigen manier kleur. Afhankelijk van je kijk op de wereld, je normen en waarden, je idee over relaties en liefde. 

Wat dan nog rest is volharding, waarbij je zicht blijft houden op de kwaliteiten als ook de valkuilen van ieder gezinslid. Gelukkig Kind weet dat blijvende groei zorgdraagt om het fundament stevig te houden.

Stel je voor, iedere keer weer de verandering zien en de moed vinden om ook daadwerkelijk te veranderen. De escalaties voor zijn, in plaats van keer op keer in strijd verzeild raken. 
Leren de verstilling te vinden om je eigen verandering te zijn. Het resultaat van deze inspanning is meer liefde, meer verbinding en meer begrip voor elkaar.

Het stelt je als ouders in staat om relaxed op te voeden, als mens in staat om tijd en rust te hebben voor je eigen ontwikkeling en als persoon een verschil te kunnen maken voor de toekomstige generaties. Precies de droom die wij samen met vele ouders willen nastreven.

Ga je mee?

Verbinding met je kind

vermenigvuldigt het opvoedgeluk

We nodigen je uit om te ontdekken
wat wij kunnen betekenen voor jouw gezinsgeluk
Schrijf je in voor onze twee wekelijkse nieuwsbrief ontvang gratis content om 
je eerste stappen te maken 
Wat kun je verwachten ?
 Delen van ervaringen, inzichten en oplossingen voor jouw opvoeding.
 Een overzicht van onze wekelijks gratis webinars.
 Direct toepasbare inzichten om contact met je kind te maken.
 Inzicht in onze producten en aanbiedingen.
Schrijf je direct in voor jouw nieuwsbrief
Schrijf je direct in voor 
jouw nieuwsbrief
100% privacy, 100% waarde, 0% spam
Vanzelfsprekend gaan we zorgvuldig met je gegevens om.

Laat je inspireren door onze gratis podcasts

Meer leren over opvoeden

Onderstaande producten  hebben we voor jou uitgezocht

Gelukkig Kind -Birgit en Edith Steijns- 
Powered by Treen je Breen -uitgeverij- Ontwikkelcentrum Opvoeding en Onderwijs
KvK 28107628
Copyright 2020 -Gelukkig Kind - Alle rechten voorbehouden - 
Privacy verklaring - Algemene voorwaarden -Disclaimer - www.GelukkigKind.com

Foto's en afbeeldingen zijn afkomstig uit Canva, Pixabay, Unsplash en uit eigen collectie

Onze Missie - Visie