Wat anderen van de boeken vonden?
Ben  je Klaar voor de Theaterbeleving over Opvoeden? 
Wat andere ouders en opvoeders vinden van de boeken
Lotte Debeij
'De volgende stap in opvoeden' is een zeer interessant en leerzaam boek. Het is erg mooi vormgegeven en mooi opgemaakt met verschillende kleuren wat het lezen erg plezierig maakt. Dit boek is een aanrader voor iedereen die kinderen heeft of met kinderen werkt. Door middel van het tol-model en vele zeer bijzondere casussen krijg je als lezer een goed beeld van hoe je moet reageren op hoe kinderen zich gedragen en hoe je je moet inleven in de handelingen van kinderen. Een prachtig boek wat voor vele mensen zeer leerzaam is.
Marlies Swart
De opstapkaarten zijn voor ieder gezin een heel mooi begin om mee te starten. Ze zijn laagdrempelig en heel duidelijk uitgelegd. Als gezin trek een kaart en voer deze kaart eens een week uit. Kijk wat er allemaal gebeurt. De pieken en dalen mogen er zijn. Maar let vooral op elkaar wat je ziet en hoort. Het is een aanrader voor elk gezin. Ook al denk je bij ons is alles oké dan nog zul je de effecten van deze kaarten heel duidelijk ervaren. Mooie spiegeling van het hele gezin
Yvonne van Voorn
De volgende stap in opvoeden is een handzaam boek voor elke ouder die zich afvraagt wat hij of zij zelf kan betekenen voor zijn of haar kind. Gericht kun je op zoek naar een praktisch antwoord. Zo blijft 'De volgende stap in opvoeden' ook een prachtig naslagwerk... waar je als ouder zelf steeds weer nieuwe handvatten aan kunt ontlenen.
Quisa Holverda
Ontwikkelen als uitgangspunt! Dat maakt mij zo enthousiast over dit boek. Praktische (super herkenbare) voorbeelden geven een duidelijk beeld van wat bepaalde situaties vragen van ouders. Voor mij als therapeut geeft het handvatten om te snappen waarom het voor ouders soms lastig is hun kind te ondersteunen in bepaalde ontwikkelingsfases.
Regelmatig beveel ik het boek aan ouders aan. Nog veel vaker blader ik het door om herinnerd te worden aan de voorwaarden die je kunt scheppen om ontwikkeling tot stand te brengen. Fijn Edith dat je alles zo helder op papier hebt gezet.
NBD Biblion
In een schitterend vormgegeven boek probeert de schrijver tips en suggesties te geven aan ouders en leraren over opvoeding. De verschillende fasen in de ontwikkeling van een kind vragen van de opvoeder steeds om afstemming en het geven van grenzen en sturing. Het boek gaat consequent uit van het zoeken naar de juiste emotionele balans. De metafoor die gebruikt wordt in woord en beeld is de TOL, dat tegelijk de Totale Ontwikkelings Loop betekent. In drie delen komen de volgende onderwerpen aan de orde: Balans thuis en op school (sturen, spiegelen, potentie herkennen en aanmoedigen); De volgende stappen in gebalanceerd opvoeden (stappen zetten als: contact, afstemmen, veiligheid etc.); Opvoeding is een behoorlijke klus die iedereen kan leren. Het boek werkt met een beperkte hoeveelheid theorie en is vooral praktisch van aard en omvat veel voorbeelden uit onderwijs en gezin. Een aanrader voor ouders, leraren en opleidingsinstituten. Kleurrijke lay-out; voorzien van eindnoten, een bronnenoverzicht en register
Simone
Dit boek gaat daadwerkelijk over de volgende stap in opvoeden. Mooi hoe die stap beschreven is door Edith. De stappen zijn praktisch goed toepasbaar en realistisch.
Dit boek is een nieuwe dimensie in de categorie 'opvoedboeken'.
Een prachtig vormgegeven boek. Het leest prettig doordat theorie en praktijkvoorbeelden worden afgewisseld en hier en daar worden aangevuld met inspirerende uitspraken of teksten.
Aan het einde van ieder hoofdstuk een korte samenvatting.
Een echte aanrader voor alle opvoeders; van beginner tot vergevorderd. ;-)
Pascale Rijnten-Postema
Dit boek is een fijne mix tussen theorie en praktijk. Je krijgt als opvoeder echt de ruimte om je eigen invulling te geven aan het vinden van balans in de opvoeding. Zo wordt elke stap die beschreven staat ook echt haalbaar om uit te voeren. Een boek om vele malen nog eens terug te lezen.
Yvonne
Afstemming wordt in dit boek het toverwoord genoemd om de 'tol' van het kind weer in balans te krijgen. Door de afstemming van de opvoeders op het kind beschrijft de auteur hoe mooi het is te ontdekken dat het kind zijn beste eigen pedagoog is. Helder wordt weergegeven welke grenzen en ruimte het kind nodig heeft in de verschillende fases van ontwikkeling. Een mooi en praktisch boek!
Marlies Swart
Ik vind het een boek wat veel inzichten geeft over opvoeden. Je krijgt handvaten en mooie praktijk voorbeelden die je direct kan toepassen bij je eigen gezin of als opvoeder als beroep.
Ik vind het een aanrader voor een ieder die van lezen houdt en wil groeien in de opvoeding.
Marleen Evers
Echt een verrijking om te lezen. Mooi en duidelijk geschreven. En toevoeging om de lezen wanneer je opvoeder, leerkracht of hulpverlener voor kinderen bent.
Janneke Dijke
Opvoeding is een behoorlijke klus die iedereen kan leren. In De volgende stap in opvoeden : balans, thuis en op school geeft Edith Steijns tips en suggesties aan ouders en leraren over opvoeding. Het boek werkt met een beperkte hoeveelheid theorie en is vooral praktisch van aard en omvat veel voorbeelden. Een aanrader.
Farina Tahir
Wat ik heb opgestoken van de Opstapkaarten is Hoe kan ik vanuit contact reageren op mijn kinderen. Het vraagt vertrouwen te hebben in mijn kinderen ruimte geven. Afstemmen met je kind. Mijn eigen balans; pas als je zelf in evenwicht bent kun je evenwichtig reageren op de behoeften van je kind. Ik geniet nog steeds van deze inzichten en de stappen die mijn kinderen hierdoor gemaakt hebben! 
Ik gun het iedere ouder, jong/oud van elk cultuur achtergrond of diversiteit kennis van opvoeden op te doen met de Opstapkaarten.
Sandra Beelen
Onze Missie - Visie